Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Minerva Leadership Award 2024: "Ett gott akademiskt ledarskap främjar framtida framgångar"

4 personer på en scen. Foto.
Maria Björkqvist, dekanus, Njainday Jobe, affilierad, pristagaren Laura Wisse, docent, Anders Rasmussen, docent.

Future Faculty har tilldelat 2024 års Minervapris till Laura Wisse, docent och PI.

Grattis till Minerva Leadership Award, Laura Wisse!
– Tack, jag känner mig väldigt hedrad över att få utmärkelsen som relativt ung PI och kommer att göra mitt bästa för att leva upp till detta pris i framtiden, att hedra ett gott akademiskt ledarskap.

Vad tycker du är en bra ledare?
– Enligt mig är en bra ledare någon som ger praktikanter/gruppmedlemmar utrymme att bli självständiga och utvecklas, som hjälper praktikanter/gruppmedlemmar att strategiskt planera sin karriär och arbeta med utmaningar som annars kan bli ett hinder, och som fungerar som en förebild och ger utrymme och uppmärksamhet åt stress och personliga problem.

Varför är bra ledare viktiga för lärandet?
– Ett gott akademiskt ledarskap skapar en trygg och trivsam arbetsmiljö som i slutändan ökar arbetstillfredsställelsen, främjar produktiviteten och ökar chanserna för framgångar."

Varför tror du att du fick priset, det vill säga vilka är dina styrkor som ledare?
– Jag är mycket involverad i mina praktikanters karriärer och jag strävar efter att skapa en stressfri arbetsmiljö. Jag är också strategisk och har ett bra öga för karriärplanering. Slutligen försöker jag vara en förebild och använda min position i verkställande kommittéer för att öka inkluderingen inom vetenskapen och förbättra jämställdheten.

Future Faculty har tilldelat 2024 års Minervapris till Dr Laura Wisse, docent i diagnostisk radiologi vid institutionen för kliniska vetenskaper i Lund. Juryn för Minervapriset motiverar valet:

"Laura lyckas göra banbrytande forskning samtidigt som hon lyfter alla runt omkring sig. Hennes studenter delar med sig av berättelser om hur hon uppmuntrat dem att delta i konferenser, bygga upp sitt nätverk genom kontakter och arbeta nära dem för att lösa problem. Jag anser att integritet sträcker sig längre än till det vi gör på pappret och omfattar den värdighet med vilken vi behandlar dem vi arbetar med, särskilt våra yngre kollegor. Jag ser inte bara en stjärna, utan en stark fackla som tänder nyfikenhetens fackla hos eleverna och uppmuntrar dem att växa och följa sina drömmar. Hennes förkroppsligande av de kärnvärden som främjas av Minerva Leadership Award - ärlighet, förtroende, rättvisa, respekt, ansvar och mod - är verkligen anmärkningsvärt."

Läs mer om Future Faculty, och bli medlem

Lauras bästa tips på hur du blir en bra ledare

  1. Skaffa dig erfarenhet som ledare så tidigt som möjligt
  2. Gå en ledarskapskurs
  3. Samla en grupp kamrater för stöd och karriärrådgivning
  4. Be om feedback från alla
  5. Skaffa en senior mentor som kan hjälpa dig att planera din karriär