Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Lediga nämnduppdrag

Här läggs det upp lediga uppdrag i nämnder och kommittéer, i takt med att de uppkommer.

Allmänt

Läkarprogrammet söker en kursortsansvarig i Malmö för kursen Klinisk Medicin 1 på läkarprogrammet för perioden VT2025 till och med HT2027. Finansieringsmässigt kommer uppdraget löpa under tiden 20250101-20271231. Klinisk Medicin 1 ges på programmets termin 6. Kursortsansvarig har som sin huvudsakliga uppgift att bistå kursansvarig för att tillse att studenterna ges optimala och likvärdiga förutsättningar att uppnå kursmålen. Kursortsansvarig bistår även examinatorn att skapa förutsättningar att genomföra examinationer på kursen.

Mer information om läkarprogrammet ledningsorganisation och uppdragen inom denna (PDF 380 kB, ny flik)

Kursens kursplan (PDF 295 kB, ny flik)

Läkarprogrammet genomgår en spännande utvecklingsprocess, bland annat med anledning av att den nu blir sexårig och legitimationsgrundande. Inom programmet arbetar vi allt mer med multipla observationer under VIL, införande av Entrustable Professional Activities och utveckling av kursportfölj. Som kursortsansvarig är det nödvändigt att du är väl förtrogen med kursen Klinisk Medicin 1, principer för VIL och kursportfölj, och att du har en tydlig förankring i sjukvården i Malmö.

För kursortsansvarig gäller följande

Kursortsansvarig

  • bistår kursansvarig i ansvaret för att samtliga studenter på orten ges de optimala och likvärdiga förutsättningar som gäller för alla studenter på kursen för att uppnå kursmålen.
  • bistår kursansvarig i dialogen med sjukvårdsverksamheter på orten.
  • tillser att kursens olika moment genomförs enligt beslutade riktlinjer.
  • ansvarar för att kursortens undervisning är planerad så att kursens schema kan vara färdigt en månad före kursstart.
  • skapar schematekniska förutsättningar för de examinationer som definierats av examinatorn och bistår i att identifiera lärare som kan delta i examinationer.
  • skapar förutsättningar för att genomföra de utvärderingar som definierats av examinationskommitten
  • organiserar minst ett lokalt terminsråd på kursorten per termin.
  • bistår kursansvarig i kvalitetsutveckling av kursen.
  • bistår kursansvarig i rekrytering av lärare.
  • bistår kursansvarig i att tillse att undervisningen bedrivs enligt de pedagogiska principer som anges i utbildningsplan eller beslutats i programnämnd eller av programledning.
  • leder arbetet med att ämnesövergripande bedöma studenternas kursportfölj på kursorten.

Uppdragets omfattning

Uppdraget kursortsansvar Klinisk Medicin 1 i Malmö ger 250 timmar/år i ersättning.

Meritering och andra förutsättningar

Kursportsansvarig ska normalt vara disputerad lärare vid fakulteten och ha minst 10 veckors utbildning i högskolepedagogik. Om den som får uppdraget inte har 10 veckors högskolepedagogik förväntas uppdragstagaren uppnå detta under mandatperioden.
Det är meriterande med:
-goda kunskaper om och tidigare uppdrag inom kursens Klinisk Medicin 1
-erfarenhet av och intresse för utbildning och klinisk handledning
-egenskaper som samarbetsförmåga, ett strukturerat arbetssätt och utvecklingsvilja

Kursortsansvarig utses av programdirektören efter samråd med ordförande för PNL. Kursortsansvarig arbetar på uppdrag av kursansvarig.

Intresseanmälan

-CV. Den pedagogiska meriteringen bör tydliggöras.
-kort brev (max 1 A4) med motivering till intresse för uppdraget
-insändes senast 2024-09-23 till anna_m [dot] olsson [at] med [dot] lu [dot] se (anna_m[dot]olsson[at]med[dot]lu[dot]se)

För information kontakta läkarprogrammets programdirektör Sara Regnér (sara [dot] regner [at] med [dot] lu [dot] se, 076 7891317)

Allmänt

Läkarprogrammet söker en temaansvarig för professionell utveckling (PU) 20241201 - 20271231. PU är ett tema som löper över hela läkarprogrammet och har lärandeaktiviteter och examinationsmoment inom i princip varje kurs. Organisatoriskt delas temat upp i följande delteman: Basala kliniska färdigheter, Konsultationsmetodik, Medicinsk etik och juridik samt Teamarbete, ledarskap och interprofessionellt lärande. För dessa finns det delteamansvariga och den temaansvariges arbetsuppgift blir då att leda och samordna dessa i samråd med programledning, kursansvariga och examinatorer. Det finns dessutom några moment inom temat som i nuläget ligger direkt under temaansvarig.

Enligt arbetsordningen för läkarprogrammet gäller följande ansvar för teamansvarig:

  • bereder till programnämnden förslag på programövergripande styrdokument för temat baserat på målen i utbildningsplanen. Dokumentet ska tydliggöra progression i form av kursmål och examinationer.
  • tillser, med stöd av programdirektör och ordförande i examinationskommittén, att det programövergripande styrdokumentet implementeras i kursplaner, lärandeaktiviteter och examinationer.
  • bistår programdirektören med att identifiera kandidater till kursansvar för kurserna inom temat.
  • bistår programdirektören i att leda kursansvariga för kurserna inom temat.
  • är medlemmar i kursplansberedningen, examinationskommittén och programledningen.
  • representerar programmet nationellt inom temat.

Mer information om läkarprogrammet ledningsorganisation och uppdragen inom denna (PDF 680 kB, ny flik)

Sedan arbetsordningen infördes har temat omorganiserats och numera förväntas temaansvarig att identifiera deltemaansvariga och leda deras arbete. Där ingår då att stödja dessa i kontakter med studenter i frågor som rör undervisning och examinerande moment inom temat. Detta gäller också de delar som ligger direkt under temaansvarig.

Läkarutbildningen har blivit legitimationsgrundande. Det innebär att professionell utveckling har fått en ännu större betydelse för programmet. Temaansvarig har en central roll att arbeta för att studenterna uppnår de examensmål som berör professionell utveckling. Uppdraget innebär därför omfattande kontakter med kursansvariga, examinatorer, enskilda lärare och ansvariga inom sjukvården.

Uppdragets omfattning

Uppdraget temaansvarig Professionell utveckling ger 400 timmar/år i ersättning.
 

Meritering och andra förutsättningar

Temaansvarig ska normalt vara disputerad lärare vid fakulteten och ha 10 veckors utbildning i högskolepedagogik. Om den som får uppdraget inte har 10 veckors högskolepedagogik förväntas uppdragstagaren uppnå detta under mandatperioden.

Med tanke på temats karaktär är följande en förutsättning:
-legitimerad läkare och verksam i kliniskt arbete som läkare
-gedigen insikt i centrala delar av temats ämnesområden

Det är meriterande med:
-egenskaper som samarbetsförmåga, ett strukturerat arbetssätt och utvecklingsvilja
-ett arbetssätt där man är tillgänglig och skyndsamt kan svara på eller hantera frågor
-erfarenhet av ledande uppdrag och en förmåga till ett stödjande ledarskap

Temaansvarig utses av programdirektör efter samråd med programnämndsordförande.

Intresseanmälan

-CV. Den pedagogiska meriteringen bör tydliggöras.
-kort brev (max 1 A4) med motivering till intresse för uppdraget
-insändes senast 2024-09-25 till anna_m [dot] olsson [at] med [dot] lu [dot] se (anna_m[dot]olsson[at]med[dot]lu[dot]se)

För information kontakta läkarprogrammets programdirektör Sara Regnér, sara [dot] regner [at] med [dot] lu [dot] se (sara[dot]regner[at]med[dot]lu[dot]se) 

Intresseanmälan

Vill du engagera dig i utbildningsfrågor?
Vi söker lärarrepresentanter till fakultetens Grundutbildningsnämnd (GUN) och programnämnder för mandatperioden som startar januari 2025.

Grundutbildningsnämnden 

Grundutbildningsnämnden har ett övergripande ansvar för utbildning på grund och avancerad nivå som innebär ett ansvar för grundutbildningsärenden av övergripande strategisk karaktär. Detta innebär bland annat ansvar för utbildningsövergripande frågor som samordning av programövergripande resurser, kvalitetsprocesser och budgetfrågor. Nämnden leds av vicedekan för utbildning och består i övrigt av lärarrepresentanter, avnämarrepresentanter, TA-representanter samt studentrepresentanter. Mandatperioden för lärarrepresentanter är 3 år. 

Läs gärna mer om nämndens nuvarande sammansättning och uppdrag på Grundutbildningsnämndens webbsida

Vid frågor kontakta ordförande Thomas [dot] Hellmark [at] med [dot] lu [dot] se

Programnämnderna

Programnämnderna har övergripande ansvar för de utbildningsprogram som ligger inom nämndens ansvarsområde. Detta innebär bland annat ansvar för strategiska frågor som rör programmen, kvalitetsarbete samt beslut om centrala styrdokument som kursplaner, resursfördelning och andra övergripande riktlinjer. En programnämnd består normalt av lärarrepresentanter, avnämarrepresentanter samt studentrepresentanter. Mandatperioden för lärarrepresentanter är 3 år. 

Det finns följande programnämnder:

Programnämnden för läkarutbildning (PNL) som ansvarar för läkarprogrammet och kompletteringsutbildning för läkare med examen utanför EU/EES. Vid frågor kontakta ordförande Christer [dot] Larsson [at] med [dot] lu [dot] se (Christer[dot]Larsson[at]med[dot]lu[dot]se) 

Programnämnden för läkarutbildning (PNL)- besök webbsida

Programnämnden för masterutbildningar (PNM) som ansvarar för biomedicinprogrammen, masterprogrammet i folkhälsovetenskap, hälsovetenskapligt basår samt fakultetens fristående kurser (inkl kurser som kan ingå i en master i medicinsk vetenskap). Vid frågor kontakta ordförande Mattias [dot] Collin [at] med [dot] lu [dot] se (Mattias[dot]Collin[at]med[dot]lu[dot]se) 

Programnämnden för masterutbildningar (PNM) - besök webbsida

Programnämnden för omvårdnad, radiografi samt reproduktiv, perinatal och sexuell hälsa (PN-ORR) som ansvarar för röntgensjuksköterskeprogrammet, sjuksköterskeprogrammet, specialistsjuksköterskeprogrammet (7 inriktningar) och barnmorskeprogrammet. Vid frågor kontakta ordförande Iren [dot] Tiberg [at] med [dot] lu [dot] se (Iren[dot]Tiberg[at]med[dot]lu[dot]se) 

Programnämnden för omvårdnad, radiografi samt reproduktiv, perinatal och sexuell hälsa (PN-ORR) - besök webbsida

Programnämnden för rehabiliteringsutbildningar (PNR) som ansvarar för arbetsterapiprogrammet, audionomprogrammet, fysioterapiprogrammet samt logopedprogrammet. Vid frågor kontakta ordförande Ketty [dot] Andersson [at] med [dot] lu [dot] se (Ketty[dot]Andersson[at]med[dot]lu[dot]se)

Programnämnden för rehabiliteringsutbildningar (PNR) - besök webbsida

För att vara behörig för uppdraget ska du vara lärare inom fakulteten, och det är en fördel om du är disputerad. För PNL kan du även vara disputerad läkare med omfattande engagemang i läkarprogrammet. Om du blir invald som ledamot förväntas du delta i nämndens samtliga möten.

Din intresseanmälan ska göras på bifogad mall. Ange vilken eller vilka nämnder du är intresserad av att bli ledamot i. Mejla din ansökan till David [dot] Paulsson [at] med [dot] lu [dot] se senast den 4:e oktober

Inkomna intresseanmälningar bereds i en rekryteringsgrupp och lärarrepresentanter för GUN utses i Medicinska fakultetsstyrelsen medan lärarrepresentanter för programnämnderna utses av GUN.

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

CV-mall

CV-mall (MS Word, 26 kB)

 

Sökes: Ny programnämndsordförande för Programnämnden för rehabiliteringsutbildningar (PNR)

Programnämnden för rehabiliteringsutbildningar (PNR) har övergripande ansvar för arbetsterapeutprogrammet, audionomprogrammet, fysioterapeutprogrammet, logopedprogrammet. I nämnden fattas bland annat beslut om kursplaner, examinatorer, kvalitetsplaner, budget/resursfördelning, studiesocialt regelverk samt tillsättning av arbetsgrupper med olika uppdrag. 

En programnämnd leds av en programnämndsordförande (PNO). PNO är i den dagliga verksamheten ansvarig för ledning, planering, uppföljning och kvalitetsutveckling av nämndens utbildningar. PNO tillsätter personer med operativa uppdrag av överordnad karaktär för det löpande arbetet inom programmen. Ansvar för uppgifter inom det systematiska arbetsmiljö- och brandskyddsarbetet kan fördelas till PNO från vicedekan med ansvar för utbildning på grund och avancerad nivå. PNO deltar i Grundutbildningsnämndens beredningsmöte och har närvaro och yttranderätt vid dess sammanträde. PNO är närmast underställd ordförande i Grundutbildningsnämnden. 

Mandatperiod för programnämndsordförande är 3 år och tillträde sker 2025-01-01

Intrångsersättningen för programnämndsordföranden är tills vidare 50%. Ersättningen utvärderas vid behov.

Programnämndsordförande ska vara lärare enligt universitetets anställningsordning och utses av Grundutbildningsnämnden ordförande efter samråd med dekan och studentrepresentanter.

Mycket välkommen med din intresseanmälan enligt mall senast 2024-10-04 till David Paulsson (David [dot] Paulsson [at] med [dot] lu [dot] se).

Frågor

För frågor om uppdraget kontakta ordförande i Grundutbildningsnämnden Thomas Hellmark (Thomas [dot] Hellmark [at] med [dot] lu [dot] se) eller nuvarande ordförande i PNR Ketty Andersson (Ketty [dot] Andersson [at] med [dot] lu [dot] se).

CV-mall

CV-mall (MS Word, 24 kB)
 

Allmänt

Läkarprogrammet söker en examinator för kursen Rörelse och nervsystemet för perioden VT2025 till och med HT2027. Finansieringsmässigt kommer uppdraget löpa 20250101 - 20271231. Rörelse och nervsystemet ges på programmets termin 2. Examinatorns huvudsakliga uppgifter är att leda och kvalitetssäkra examinationerna samt sätta betyg på studenterna. Kursen har en kursansvarig med uppgift att tillse att studenterna ges optimala och likvärdiga förutsättningar att uppnå kursmålen. Uppdrag som kursansvarig kan inte förenas med uppdrag som examinator.

Examinationen inom läkarutbildningen genomgår en spännande utvecklingsprocess, bland annat med anledning av att den nu har blivit sexårig och legitimationsgrundande. De utvecklingsriktningar som finns är ett programperspektiv på examination, mer fokus på kursportföljen och observationer av studenten i professionella situationer samt en digitalisering av examinationen med hjälp av en digital plattform Quality and Progress System (QPS) där studenter och examinator/lärare ska få en överblick över progression och kunna göra analyser för vidare utvecklingsarbete.

Som examinator för Rörelse och nervsystemet är det därför nödvändigt att du är utvecklingsdriven samtidigt som du är lyhörd och konstruktiv vad gäller programövergripande processer. Det är viktigt att du samarbetar nära med examinatorer och administratörer på grundnivån (T1-T5). Det är en stor fördel om du har djupare erfarenhet av digitala system och tycker att det är spännande att utveckla dem. Det är även meriterande med insikt i det aktuella kunskapsläget vad gäller examination. Som examinator fattar man beslut i universitetets namn rörande enskilda personer (myndighetsutövning). Det är därför nödvändigt att man kan hantera ärenden rättssäkert och skyndsamt.

Mer information om läkarprogrammet ledningsorganisation och uppdragen inom denna finns här (intramed, ny flik)

Kursens kursplan finns här (Lubas, ny flik).

För examinator gäller följande

  • ansvarar för att examinationer planeras i god tid.
  • leder genomförandet av examinationen på det sätt som beskrivs i kursplanen och i enlighetmed rådande programövergripande principer och riktlinjer.
  • ingår i läkarprogrammets examinationskommitté.
  • ansvarar för att examinationsuppgifter genomgått kvalitetskontroll enligt rådande programövergripande riktlinjer.
  • ansvarar för att lärare som deltar i bedömningar baserade på direktobservation, exempelvis OSCE, DOPS och VIL är samtränade och förtrogna med gällande kriterier.
  • definierar, tillsammans med kursansvarig, vilka bedömningar som utifrån kursplanen ska görasunder VIL.
  • ansvarar för utvärdering och kvalitetskontroll av validiteten i de tolkningar och beslut som utgår från resultatet av examinationen.
  • ansvarar för dokumentation och analys av måluppfyllelsen baserat på examinationsresultatet och att detta rapporteras tillbaka till kursansvarig och examinationskommittén.
  • följer med i kunskapsfronten rörande examinationsmetoder och kvalitetssäkring av dessa.
  • yttrar sig om tillgodoräknanden med anledning av tidigare studier.
  • beslutar om tillgodoräknande av del av kurs.
  • beslutar om tillgodoräknande av kursen eller delar av kursen vid internationella utbyten.

Uppdragets omfattning

Uppdraget examinator Rörelse och nervsystemet ger 290 timmar/år i ersättning.

Meritering och andra förutsättningar

Examinator ska vara disputerad lärare vid fakulteten och helst ha 10 veckors utbildning i högskolepedagogik. Om den som får uppdraget inte har 10 veckors högskolepedagogik förväntas uppdragstagaren uppnå detta under mandatperioden.

Det är meriterande med:

  • goda insikter i kursens ämnesområden
  • insikt i det aktuella kunskapsläget vad gäller examination samt i rättssäkerhet
  • erfarenhet av och intresse för digitala system
  • egenskaper som samarbetsförmåga, ett strukturerat arbetssätt och utvecklingsvilja
  • ett arbetssätt där man är tillgänglig och skyndsamt kan svara på eller hantera frågor

Examinator utses av Programnämnden för läkarutbildning efter förslag från examinationskommitténs ordförande.

Intresseanmälan

  • CV. Den pedagogiska meriteringen bör tydliggöras.
  • kort brev (max 1 A4) med motivering till intresse för uppdraget
  • insändes senast 2024-09-27 till anna_m [dot] olsson [at] med [dot] lu [dot] se (anna_m[dot]olsson[at]med[dot]lu[dot]se)

För information kontakta examinationskommitténs ordförande Björn Rosengren (bjorn [dot] rosengren [at] med [dot] lu [dot] se, 040-391080).

Programnämnden för masterutbildningar (PNM) har övergripande ansvar för biomedicinprogrammen (kandidat och master), masterprogrammet i folkhälsovetenskap, hälsovetenskapligt basår samt fakultetens fristående kurser (inkl kurser som kan ingå i en master i medicinsk vetenskap). I nämnden fattas bland annat beslut om kursplaner, examinatorer, kvalitetsplaner, budget/resursfördelning, studiesocialt regelverk samt tillsättning av arbetsgrupper med olika uppdrag. 

En programnämnd leds av en programnämndsordförande (PNO). PNO är i den dagliga verksamheten ansvarig för ledning, planering, uppföljning och kvalitetsutveckling av nämndens utbildningar. PNO tillsätter personer med operativa uppdrag av överordnad karaktär för det löpande arbetet inom programmen. Ansvar för uppgifter inom det systematiska arbetsmiljö- och brandskyddsarbetet kan fördelas till PNO från vicedekan med ansvar för utbildning på grund och avancerad nivå. PNO deltar i Grundutbildningsnämndens beredningsmöte och har närvaro och yttranderätt vid dess sammanträde. PNO är närmast underställd ordförande i Grundutbildningsnämnden. 

Mandatperiod för programnämndsordförande är 3 år och tillträde sker 2025-01-01.

Intrångsersättningen för programnämndsordföranden är tills vidare 50%. Ersättningen utvärderas vid behov.

Programnämndsordförande ska vara lärare enligt universitetets anställningsordning och utses av Grundutbildningsnämnden ordförande efter samråd med dekan och studentrepresentanter.

Mycket välkommen med din intresseanmälan enligt mall senast 2024-10-04 till David Paulsson (David [dot] Paulsson [at] med [dot] lu [dot] se (David[dot]Paulsson[at]med[dot]lu[dot]se)).

Frågor

För frågor om uppdraget kontakta ordförande i Grundutbildningsnämnden Thomas Hellmark (Thomas [dot] Hellmark [at] med [dot] lu [dot] se (Thomas[dot]Hellmark[at]med[dot]lu[dot]se)) eller nuvarande ordförande i PNM Mattias Collin (Mattias [dot] Collin [at] med [dot] lu [dot] se (Mattias[dot]Collin[at]med[dot]lu[dot]se)).

CV-mall

CV-mall (MS Word, 26 kB)