Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Seminarier och workshoppar

Här hittar du information om aktuella seminarier och workshoppar som riktar sig till dig som undervisar på Medicinska fakulteten.

En förmiddag om instrument och formulär för observation och återkoppling under VFU/VIL

18 april 9-12 organiseras en förmiddag för möten mellan lärare, kursansvariga och examinatorer på programmen på temat instrument och formulär för observation och återkoppling under VFU (VerksamhetsFörlagd Utbildning) och VIL (VerksamhetsIntegrerat Lärande). Gäst är Luke Dawson från tandläkarutbildningen i Liverpool.

Mer information och anmmälan kommer snart!

 

Öppet hus på MedCUL

Vill du bolla idéer och få återkoppling på tentafrågor, bedömningsformulär eller kursplan? Välkommen till öppet hus på MedCUL på Plan 14 i Forum Medicum. Ta med din dator och kom själv eller med en grupp kollegor och slå dig ner. Vi sätter på kaffe och finns tillgängliga som bollplank. Blir ni fler finns möjligheter att använda varandra för att pröva en fråga eller utbyta tips och idéer.
Ingen anmälan krävs.

  • 11 mars, 13:00-16:00
  • 3 april, 9:00-12:00
  • 3 maj, 9:00-12:00

Workshop: Undervisning i det aktiva klassrummet

MedCUL erbjuder workshop i hur man undervisar i det aktiva klassrummet (ALC). Under workshopen får man bland annat pröva komponenter i team-based learning. Man jobbar också med att göra om en föreläsning till ett aktivt lärandemoment. Vi tränar inte specifikt på hur teknik och IT används i undervisningen utan fokuserar på koncept att använda i alla ALC salar.

Lokal: Forum Medicum, Sölvegatan 19, Lund.

Workshop: Att konstruera examinationsfrågor

Dessa digitala tillfällen är för er som vill delta i en kortare workshop om hur man kan skapa olika typer av frågor att använda vid examination och för lärande med huvudsakligt fokus på flervalsfrågor (Multiple Choice Questions - MCQ). Vi fokuserar på vanliga fallgropar och generella tips.

 

Workshop: Simuleringar i undervisningen

Denna workshop har fokus på hur vi använder simuleringar i undervisningen som ett sätt att stimulera erfarenhetsbaserat lärande genom att försättas i autentiska patientmöten. Det kan vara simuleringar där studenter medverkar som simulerade patienter eller med externa aktörer, till exempel professionella skådespelare eller patienter som simulerar en viss patientkategori.
I workshopen tar vi upp hur levande scenarion kan skapas och hur själva simuleringsprocessen kan vara upplagd inklusive återkoppling. I workshopen får du möjlighet att praktiskt prova och analysera olika delar av simuleringsprocessen.
 

  • 26 april, 9:00-12:00. Sal meddelas senare. Anmäl dig här senast 15 april.

Lokal: Forum Medicum, Sölvegatan 19, Lund.

Kontakt

Kajsa Lamm
Universitetsadjunkt, MedCUL
kajsa [dot] lamm [at] med [dot] lu [dot] se (kajsa[dot]lamm[at]med[dot]lu[dot]se)