Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Nätverk och VPN

Trådlöst nätverk vid Lunds universitet: Eduroam

På Lunds universitet finns ett campustäckande trådlöst nät, Eduroam. Du kan koppla upp dig till det trådlösa nätet på vilket lärosäte som helst som är anslutet till Eduroam över hela världen.

Supportguider (webbplats för LU Support/Servicedesk)

Så här får du tillgång till VPN och trådbundet nätverk:

VPN

Med VPN (virtuellt privat nätverk) kan du få tillgång till Lunds universitets nätverk och resurser från en dator utanför universitetet. Du kommer åt tjänster som annars kräver att du använder en dator på Lunds universitets nätverk när du är hemma eller är på resande fot. 

Önskar du få VPN-klient installerad följ instruktionerna här: Supportguider VPN (webbplats för LU Support/Servicedesk)

Trådbundet nätverk – LUNET

Samtliga hus och lokaler inom Medicinska fakulteten har fysiska nätverksuttag där användardator kan anslutas. Av säkerhetsskäl tillåts anslutning endast av datorer som ingår i Med IT:s datortjänster eller datorer som är inköpta för verksamhet inom Medicinska fakulteten.

För att ansluta din dator till LUNET, kontakta ServiceDesk [at] lu [dot] se (servicedesk[at]lu[dot]se).

Kontakt IT-support

Med IT
Med IT support (webbportal)

LU Servicedesk
servicedesk [at] lu [dot] se (servicedesk[at]lu[dot]se)
+46 46 222 90 00