Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Pedagogisk akademi

Vill du tillhöra en grupp av meriterade och excellenta lärare vid Medicinska fakulteten, med särskilt intresse för lärande och pedagogisk utveckling? Då bör du ansöka till Medicinska fakultetens Pedagogiska akademi.

Vem kan söka?

Du som är lärare med hög grad av pedagogisk skicklighet, bred erfarenhet inom utbildning och stort intresse för pedagogisk utveckling kan ansöka om medlemskap i den Pedagogiska akademin. 

Du behöver även ha en definierad och långsiktig anknytning till Medicinska fakulteten, till exempel genom en tillsvidareanställning, eventuellt i kombination med tjänst inom Region Skåne. Dessutom behöver du ha visat djupt engagemang i fakultetens utbildningsverksamhet över en längre tidsperiod. För att vara behörig att söka ska du ha forskningskompetens som motsvarar licentiat- eller doktorsexamen.

Vad innebär det?

Antagning till den pedagogiska akademin kan ske på två nivåer: Meriterad lärare och Excellent lärare. Om du får titeln Excellent lärare (Excellent Teaching Practitioner (ETP)) innebär detta en löneförhöjning motsvarande den som fås för docentur. Titlarna är en kvalitetsstämpel på din skicklighet som lärare vid Medicinska fakulteten. Som medlem i den Pedagogiska akademin bidrar du dessutom till den pedagogiska utvecklingen inom fakulteten för att uppfylla dess strategier och mål.

När kan jag söka?

Ansökningar till Pedagogisk akademi tas emot löpande. Granskning av inkomna ansökningar sker en gång per år under sommar och tidig höst. För att vara med i årets granskningsomgång ansök senast 10 maj. Ansökan skickas elektroniskt till handläggare.

Kontakta gärna MedCUL om du behöver stöd i skrivprocessen.

Mer information om MedCUL (fakultetens externa webbplats)

När du skapar din pedagogiska portfölj så rekommenderas du att använda Katarina Winka och Åsa Rydegårds bok: Pedagogisk portfölj - för karriär och utveckling, Studentlitteratur. ISBN 978-91-44-07740-6. Boken ger fakta, råd och inspiration till dem som vill dokumentera sina pedagogiska meriter i en högkvalitativ pedagogisk portfölj.

Beslut om nya ledamöter tas av dekanus efter beredning i ETP-nämnden i november.

Installation av nya ledamöter sker genom en kort presentation under event och kan även komma att webbsändas.

Läs mer om kriterier och ansökan i dokumenten nedan som också går att ladda ner:

Kriterier och indikatorer avseende meriterad lärare respektive excellent lärare (PDF 118 KB, ny flik)

Mer information och instruktioner för ansökan (PDF 106 KB, ny flik)

Första utnämningar sker våren 2024.

Amnér, Gunilla

Andersson, Ketty

Beckman, Anders

Bökberg, Christina

Danielsen, Nils

Ekvall Hansson, Eva

Ekwall, Anna

Gummesson, Christina

Hallström, Inger

Hillman, Magnus

Hovbrandt, Pia

Iwarsson, Susanne

Jakobsson, Ulf

Johansson, Mats

Kylberg, Marianne

Larsson, Christer

Leufstadius, Christel

Londos, Elisabet

Midlöv, Patrik

Sandgren, Olof

Sjödahl Hammarlund, Catharina

Tornberg, Åsa

Unge, Jeannette

Wihlborg, Monne

Wisén, Anita

Åkeson, Jonas

Åsman, Peter

Kontakt

Handläggare

Jessica Lindell
+46 46 222 44 48
jessica [dot] lindell [at] med [dot] lu [dot] se (jessica[dot]lindell[at]med[dot]lu[dot]se)

Ordförande

Thomas Hellmark
+46 46 222 07 01
thomas [dot] hellmark [at] med [dot] lu [dot] se