Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Internationella samarbeten

Övergripande samarbeten

Lunds universitet och Medicinska fakulteten ingår i ett flertal internationella nätverk och samarbetsavtal inom både utbildning och forskning. Som anställd kan du utgå från befintliga avtal inom grund- och forskarutbildning. Det är även möjligt att skapa enskilda avtal i samband med ett utbyte.

Ta del av Lunds universitets internationella samarbeten (Medarbetarwebben)

Internationella nätverk relevanta för Medicinska fakulteten

U21 Health Science Group

Medicinska fakulteten ingår i ett globalt nätverk vid namn U21 Health Science Group och består av 19 universitet med medicinska fakulteter. Nätverket är uppdelat i olika ämnesgrupper, som regelbundet träffas för virtuella möten och planering av olika aktiviteter. Nätverket anordnar en årlig studentkonferens kring de globala hållbarhetsmålen samt en årlig sommarskola och ett årsmöte inom nätverket.

Om U21 Health Science Group på nätverkets webbplats

EUGLOH

European University Alliance for Global Health (EUGLOH) är ett europeiskt nätverk bestående av 9 universitet.

Om EUGLOH, dess fokus och vad det innebär för Lunds universitet (Medarbetarwebben)

LERU

League of European Research Universities (LERU) är ett nätverk av 23 europeiska universitet med syfte att stärka europeisk forskning, utbildning och innovation samt att utveckla bästa praxis genom utbyte av erfarenheter.

Om LERU (Lunds universitets centrala webbplats)

Samarbeten inom grundutbildning

Läs om fakultetsgemensamma programspecifika bilaterala samarbeten samt universitetsgemensamma samarbeten för studentutbyte på grundnivå här.

Samarbeten inom forskarutbildning

Medicinska fakulteten har ett antal samarbetsavtal med utländska universitet med gemensamma program och dubbel examen. Detta ger doktorander en möjlighet att ta del av spetskompetens på två eller flera universitet och utbilda sig i olika akademiska kulturer.

Om gemensam och dubbel examen för doktorander (info på engelska)

Att initiera ett utbildningssamarbete

Internationella avdelningen vid Medicinska fakulteten upprättar, granskar och förhandlar internationella samarbetsavtal och projektansökningar som rör student-, doktorand- och lärarmobilitet. Dessa avtal eller projekt måste överensstämma med fakultetens och Lunds universitets intressen. 

Kontakta internationella avdelningen på ett tidigt stadium om du vill påverka innehållet i avtal och projektansökningar. Tillsammans kan vi ta fram ett avtal eller en projektansökan som ligger i linje med allas intressen.

Kontakt

Maria Sjöström
Internationell koordinator
+46 46 222 14 98
maria [dot] sjostrom [at] med [dot] lu [dot] se (maria[dot]sjostrom[at]med[dot]lu[dot]se)