Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Informera inom fakulteten

Som medarbetare på Medicinska fakulteten har du ett ansvar att hålla dig informerad om saker som händer på fakulteten, institutionerna och inom stödverksamheten. Det finns flera olika sätt för för dig som medarbetare att ta del av sådan intern information.

Intramed 

Intramed är fakultetens internwebb. Här hittar du praktisk information som kan vara till hjälp i ditt arbete, till exempel hur man bokar lokaler, attesterar fakturor, hanterar farligt avfall, kommer i kontakt med IT-supporten och mycket mer. Här publiceras även nyheter från fakulteten, kommande seminarier, utbildningar, anslag med mera. Läs mer om hur du använder kalendern genom att klicka på "Informera i kalendern" i menyn.


Nyhetsbrev från Medicinska fakulteten

Medicinska fakultetens nyhetsbrev är ett digitalt utskick som skickas automatiskt en gång i månaden till alla medarbetare vid fakulteten Det innehåller aktuell information från fakultetens interna och externa webbplatser, kalendarium och anslagskalendarium. 

Fakultetens kommunikationsavdelning är ansvarig för nyhetsbrevet. 

Kontakta redaktören för ytterligare information: newsletter [at] med [dot] lu [dot] se (newsletter[at]med[dot]lu[dot]se)


Fakultetens morgonmöten

Alla anställda är välkomna att delta i våra digitala morgonmöten med fakulteten. Dessa möten hålls varje månad och är ett tillfälle för dig att träffa vår dekan samt våra vicedekaner, som berättar om olika aktuella ämnen. Mötena hålls omväxlande på svenska och engelska i syfte att vara tillgängliga för alla anställda vid fakulteten.


Andra lokala informationsvägar

Förutom fakultetens gemensamma nyhetsbrev så finns det interna versioner på några av fakultetens institutioner. Institutioner och andra verksamheter har också informationsmöten och arbetsplatsträffar där man kan få information och ställa frågor. 

Informationsskärmar

Utöver ovan informationsvägar finns det informationsskärmar i Lund (BMC, Medicon Village och Tornblad) och Malmö (CRC).  På våra informationsskärmar annonseras evenemang, anslag, workshops, seminarier m.m. Skärmarna finns på BMC, CRC, Tornblad och MV. På plan 11-13 i hus E finns skärmar som riktar sig till studenter. Vill du annonsera på informationsskärmarna ska du lämna in ditt material via det här webbformuläret (inloggning med Lucat-ID).


Vi hjälper till

Har du frågor eller vill ha hjälp att kommunicera internt? Vi hjälper dig gärna! Kontakta Medicinska fakultetens kommunikationsavdelning om du har några frågor. 

Medicinska fakultetens kommunikationsavdelning (fakultetens externa webbplats

Kontakt

Redaktionen för Intramed:
webbredaktionen [at] med [dot] lu [dot] se (webbredaktionen[at]med[dot]lu[dot]se)

Redaktionen för fakultetens nyhetsbrev:
newsletter [at] med [dot] lu [dot] se (newsletter[at]med[dot]lu[dot]se)

Medicinska fakultetens kommunikationsavdelning (fakultetens externa webbplats)

När behöver du kommunicera?

För att veta om du har behov av att kommunicera behöver du börja med att tänka igenom vad du vill uppnå med din kommunikation och vem som är din målgrupp.

Här är en enkel mall till en kommunikationsplan med användbara frågor att ställa sig innan man sätter igång med några informationsaktiviteter.

Kommunikationsplan mall (PowerPoint 4,4 MB)

Så här kommunicerar vi internt

Klicka på bilden för förstoring i nytt fönster.

Infograf som visar vilka interna kanaler som ska användas till olika målgrupper. Infograf.