Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Informera i kalendern

Vill du informera om en konferens, ett seminarium eller ett annat arrangemang i webbkalendern?

Gemensamma kalendrar

Det finns flera kalendrar som du kan överväga att använda:

Ditt val styrs av vilken eller vilka målgrupper aktiviteten har.

Kalendrarna används inte till avgränsade mindre aktiviteter, till exempel sådant som endast vänder sig till en eller två forskargrupper. Vänd dig då istället direkt till berörda eller deras administratör/samordnare, till exempel via e-post, telefon eller Teams-grupp. 

Så här gör du

1. Sammanställ underlag

Sammanställ informationen till kalenderhändelsen. Förutom rubrik och kort beskrivning av aktiviteten ska den innehålla uppgifter om:

  • datum och tid
  • plats
  • målgrupp
  • kontaktperson

Det kan också vara bra att ange eventuella avgifter samt språk för aktiviteten. Möjlighet finns att lägga till bild.

2. Publicera

Publicering kan ske på något av följande vis:

Kontakta kalenderpublicist

Kontakta webbpublicist eller administratör i din forskargrupp eller på din avdelning/enhet ifall det finns och kontrollera om du kan få hjälp. Ofta har de behörighet att lägga in information.

Publicera på egen hand i kalender

Du som har behörighet och har fått utbildning i universitetets webbverktyg (Drupal) publicerar din kalenderhändelse via universitetets kalenderdelningsfunktion. Där väljer du själv vilka kalendrar du vill att ditt event ska visas i beroende på vilken målgrupp du riktar dig till.

Universitetets kalenderdelning - inloggning och mer information 

Kontakta Webbredaktionen

Om du inte kan få hjälp enligt ovan kontakta webbredaktionen [at] med [dot] lu [dot] se för hjälp med publicering. Skicka underlag i god tid, det kan ta några dagar innan din kalenderhändelse publiceras.
 

Disputationer och halvtidskontroller

Disputationer och halvtidskontroller läggs in i kalendern enligt en egen ordning. Rutinerna finns med i instruktionerna till doktorander och handledare.

Kontakt

Kommunikationsavdelningen

webbredaktionen [at] med [dot] lu [dot] se