Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Redcap – verktyg för säker datainsamling

Redcap är en webbaserad tjänst för datainsamling vid forskningsstudier. Den hjälper dig som forskare att samla in, lagra och rapportera forskningsdata på ett säkert sätt, till exempel vid en klinisk studie. Redcap ger dig tillgång till case report-formulär och möjlighet till datainsamling i realtid. Du kan även upprätta en kalender för att schemalägga och övervaka kritiska steg i studien som blodprov och patientbesök.

Kom igång med Redcap – så här gör du

 1. Ansök om behörighet och inloggningsuppgifter i Lucat (administrativt system). Logga in med ditt Lucat-ID.
 2. Gå till Min sida – Mina behörigheter och klicka på Ansök om behörighet
 3. Ange följande i rullgardinsmenyn:
  • Behörigheter: IT-tjänster
  • IT-tjänstgrupp: Forskningsadministration
  • IT-tjänst: REDCap
  • Behörighet: Användare
 4. Ansök
 5. Ledare av en klinisk studie kan sedan tilldela olika nivåer av åtkomst till medlemmarna i forskarguppen

Boka ett fysiskt eller digitalt möte för att diskutera ditt aktiva projekt eller få hjälp att starta upp Redcap. Bibliotek & IKT:s forskarstöd ger kostnadsfri användarsupport till affilierade forskargrupper vid Medicinska fakulteten.

Kontakta oss via Boka forskarstöd (webbformulär)

Om du är forskningsledare för en affilierad forskare som saknar Lucat, kontakta den som är katalogansvarig eller prefekten på din institution och ansök om ett Lucat-konto för en universitetsanknuten forskare. Vanligast är att prefekten är beslutsfattare och beviljar Lucat.

 

Redcap har tät säkerhetskopiering och säker tillgänglighetskontroll, vilket underlättar för dig som forskare att hantera kliniska forskningsdata i enlighet med gällande regelverk. Forskargruppsledare kan tilldela olika nivåer av åtkomst till medlemmarna i forskarguppen.

Teknisk support
Om du behöver hjälp med Redcap, öppnar du ett supportärende genom att skicka ett e-postmeddelande till servicedesk [at] lu [dot] se. Ange Redcap i rubriken.

Ställ en fråga eller boka individuellt möte via Bibliotek & IKT:s kontaktformulär.

Bibliotek & IKT ger kostnadsfria kurser i Redcap för affilierade forskargruppsledare. Kurserna gers på svenska eller engelska, och omfattar fyra utbildningsmoduler.

Läs mer och anmäl dig till REDCap-kurser

Kontakt

Bibliotek & IKT:s forskarstöd

Ställ en fråga eller boka individuellt möte via Bibliotek & IKT:s kontaktformulär.