Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Informera utanför fakulteten

Det finns olika sätt att nå ut med information om vår forskning och våra utbildningar utanför fakulteten.

Press och media

Nyhetsarbete kan bedrivas med hjälp av pressmeddelande, artikel, krönika, filmklipp, nyhetstips, inlägg på sociala medier, ibland i skilda kanaler för en och samma nyhet. Fakultetens kommunikationsavdelning hanterar allt pressarbete och du når dem på press [at] med [dot] lu [dot] se (press[at]med[dot]lu[dot]se).

Evenemang för allmänheten

Forskningens dag

Forskningens dag arrangeras varje år i november och med ett tema varje år. Det finns möjlighet för dig som forskare att nå ut med din forskning på Forskningens dag genom att vara medarrangör. Läs mer om vad detta innebär och anmäl ditt intresse genom att använda länken i högerspalten.

Andra evenemang

Andra evenemang arrangerade av Medicinska fakulteten är bland annat Kunskapskrogen, Hälsovetenskapens dag och NMT-dagarna för gymnasiestudenter (tillsammans med N-fak och LTH). Läs mer om dem på vår externa webbsida.

Populärvetenskapliga evenemang (Medicinska fakultetens externa webbplats)

 

 

När behöver du kommunicera?

För att veta om du har behov av att kommunicera behöver du börja med att tänka igenom vad du vill uppnå med din kommunikation och vem som är din målgrupp.

Här är en enkel mall till en kommunikationsplan med användbara frågor att ställa sig innan man sätter igång med några informationsaktiviteter.

Kommunikationsplan mall (PowerPoint 4,4 MB)