Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Workshoppar: Casemetodik

MedCUL erbjuder två workshoppar om att använda case som undervisningsmetod och att skriva case.

Du kan välja att delta vid ett eller båda tillfällena för inspiration och utveckling av din undervisning. Om du önskar kursintyg krävs närvaro vid båda tillfällena samt fullföljandet av en kursuppgift. Kursuppgiften, som presenteras på workshopen, kommer att vara att skapa eller utveckla ett case för den kurs du undervisar i.

Workshop 1: Casemetodik

Denna workshop har inspirerats av The Harvard Case Method som utgår från studenters aktiva medverkan utifrån fallbeskrivningar. Gruppdiskussioner och praktiska övningar varvas med korta föreläsningar. Vi identifierar när casemetodik kan vara lämpligt för det lärande som ska uppnås, hur man genomför ett caseseminarium och hur vi planerar för aktivt lärande och lärares respektive studenters roller.

  • 22 november, 9:00-14.00. Sal: BMC:E11079, Forum Medicum, Sölvegatan 19, Lund. Anmäl dig här senast 15 november.

Workshop 2: Att skriva case

Vad kännetecknar case som är lämpliga för casemetodik? I denna workshop får du skapa case som passar den egna undervisningen, veta mer om vad en studentguide och lärarhandledning bör innehålla med mera. 

  • 9 januari 2025, 9:00-12:00. Sal: BMC:E12023, Forum Medicum, Sölvegatan 19, Lund. Anmäl dig här senast 2 januari 2025.