Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Om du vill ta ett uppehåll eller avsluta dina studier

Behöver du avsluta eller ta ett uppehåll från dina forskarutbildningsstudier?

Av olika anledningar kan det bli aktuellt att avsluta sina forskarutbildningsstudier, eller ta ett uppehåll under en period. 

Studieupphåll

En anledning till att ta ett uppehåll kan vara att man t.ex. är antagen till studier på deltid i kombination med klinisk tjänstgöring. Arbetet vid kliniken kan kräva mer närvaro under en period, vilket gör att man behöver ta ett studieuppehåll. Det är då viktigt att studieuppehållet registreras i den individuella studieplanen samt i LADOK som minskad aktivitet. 

Studieavbrott

Det kan även vara så att man en bit in i utbildningen upplever att en forskarutbildning inte var som förväntat och man vill avbryta utbildningen. Det kan även vara andra förändringar utanför utbildningen som påverkar och leder till att man vill avbryta sin utbildning. För att göra ett studieavbrott ska följande blankett lämnas in "Studieavbrott / Discontinuation of studies", som hittas på sidan för blanketter: 

Examineras med en licentiatexamen

Ett alternativ till att studera i fyra år på heltid och avsluta med en doktorsavhandling, är att istället efter två år av heltidsstudier avsluta med en licentiatexamen. Detta kan vara ett alternativ om man känner att man inte vill eller har möjlighet att fullfölja en fyraårig utbildning. Du kan läsa mer om kraven för en licentiatexamen här: 

 

Riktlinjer för hantering av klagomål från studenter rörande utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå vid Lunds universitet (pdf 157 kB, ny flik)

Kontakt FU-prefekter

 

Inst för experimentell medicinsk vetenskap

Olga Göransson
+46 46 222 95 52
Olga [dot] Goransson [at] med [dot] lu [dot] se (olga[dot]goransson[at]med[dot]lu[dot]se) 

Inst för hälsovetenskaper

Eva Ekvall Hansson
+46462221986
eva.ekvall_hansson@med.lu.se

Inst för kliniska vetenskaper, Lund

Stefan Hansson
+46 46 222 30 11
Stefan [dot] Hansson [at] med [dot] lu [dot] se (stefan[dot]hansson[at]med[dot]lu[dot]se)

Inst för kliniska vetenskaper, Malmö

Anette Agardh
+46 40 39 13 38
Anette [dot] Agardh [at] med [dot] lu [dot] se (anette[dot]agardh[at]med[dot]lu[dot]se)

Inst för laboratoriemedicin

Marcus Järås
+46 723 87 36 03
Marcus [dot] Jaras [at] med [dot] lu [dot] se (marcus[dot]jaras[at]med[dot]lu[dot]se)

Inst för translationell medicin

Christopher Rääf
+4640331145
christopher.raaf@med.lu.se