Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Använd ORCID, en internationellt gångbar forskaridentitet

Vad är ORCID?

Open Researcher and Contributor ID (ORCID) är ett internationellt register över unika forskaridentiteter. ORCID har skapats på initiativ av universitet, finansiärer och förlag huduvsakligen för att  lösa problemet när forskare har likadana eller liknande namn. ORCID-ID används av många finansiärer och förlag för att unikt identifiera forskare över hela världen, exempelvis förslag som Elsevier, Wiley och Springer Nature. Även databaser som Web of Science och PubMed använder ORCID i olika processer. 

Varför ska jag använda ett ORCID-iD?

Som forskare kan du använda ett ORCID-ID för att se till att dina publikationer krediteras dig och inte någon annan som har ett liknande namn. Du kan till exempel ha nytta av ett ORCID-ID i kontakter med finansiärer och tidskrifter samt vid ansökningar. Konsekvent användning av ett forskar-ID gör att du får erkännande för alla dina arbeten och att de tillgodoräknas dig vid utvärdering av din forskning.

ORCID och LUCRIS

Du kan också koppla ditt ORCID-ID till din LUCRIS-profil för att automatiskt exportera dina publikationer som registreras i LUCRIS.

Läs mer om hur du kopplar ditt ORCID-ID till LUCRIS på Medarbetarwebben

 

Kontakt

Bibliotek & IKT:s forskarstöd

Ställ din fråga eller boka publiceringssupport via vårt kontaktformulär.