Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Redcap-utbildning

Redcap är en användarvänlig applikation för elektronisk datainsamling vid forskningsstudier. Med Redcap kan du samla, lagra och rapportera kliniska forskningsdata på ett säkert sätt, till exempel för ett RCT-projekt. Bibliotek & IKT ger kostnadsfria utbildningar i Redcap för doktorander, medarbetare och affilierade vid Medicinska fakulteten.

REDCap-utbildning i fyra kursmoduler

REDCap-utbildningen är uppdelad i fyra moduler och du kan anmäla dig till en enstaka modul. En kursmodul är 1 timme och 45 minuter. Undervisningen ges online via Zoom. Kursen ges både på svenska och engelska. På denna webbsida visas endast kursdatum för tillfällena på svenska.

Datum och anmälan

Kursmodul 1: Skapa ett grundprojekt

När: 31 januari, 13.15-15.00.
Anmälan: Anmäl dig senast 31/1. Anmälan kursmodul 1
Förkunskaper krävs: För att kunna anmäla dig till kursmodul 1 måste du ha genomfört onlinekursen "Personuppgifter i forskning". Du hittar kursen i den universitetsgemensamma Kompetensportalen: Personuppgifter i forskning (logga in med ditt Lucat-ID)

Kursmodul 2: Lär dig respondenthantering samt import och export av data

När: 6 februari, 13.15-15.00.
Anmälan: Anmäl dig senast 6/2. Anmälan kursmodul 2

Kursmodul 3: Hantera upprepande instrument, randomisering och longitudinella projekt

När: 13 februari, 13.15-15.00.
Anmälan: Anmäl dig senast 13/2. Anmälan kursmodul 3

Kursmodul 4: Avancerade funktioner så som field embedding och mobilapp

När: 27 februari, 13.15-15.00.
Anmälan: Anmäl dig senast 27/2. Anmälan kursmodul 4
Förkunskaper krävs: För att tillgogogöra dig kursmodul 4 behöver du ha grundläggande kunskaper i och praktisk erfarenhet av Redcap.

Kursen ges också på engelska

Praktisk information

Redcap är en webbaserad programvara och behövs inte installeras på egen dator. Däremot behöver du ha Lucat-ID och behörighet för att få tillgång till Redcap. Du ansöker om behöringhet i Lucat-portalen.

Kontakt

Maria Johnsson
Kursledare
maria [dot] johnsson [at] med [dot] lu [dot] se (maria[dot]johnsson[at]med[dot]lu.s)e