Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Litteraturöversikter med Nvivo: en introduktion

Nvivo kan användas för kvalitativa litteraturöversikter och metoder som innehållsanalys, tematisk analys, grounded theory, metasyntes med mera. I denna kurs får du en introduktion till hur du kan använda Nvivo i arbetsprocessen med din litteraturöversikt både för analysprocessen och dokumentation av densamma.

Använd Nvivo i arbetet med din litteraturöversikt

Du lär dig hur Nvivo kan stöda din analysprocess med kodning, att arbeta med teman och få överblick över materialet i din litteraturöversikt. Vi guidar dig igenom metodtips och funktioner i programmet med fokus på literaturöversikter. Kursen riktar sig till både till nybörjare och till dig som använt Nvivo tidigare. 

Kursen består av två tillfällen. Det första tillfället fokuserar på hur du startar ett nytt projekt och hanterar de data (texter och artiklar) du importerar, samt kodning och arbete med verktyg som stödjer din analys. Det andra tillfället ägnar vi åt mer avancerade funktioner. Kursen ges på PC (Windows) men vi välkomnar även dig som använder Mac.

Datum & anmälan

Kurserna ges på engelska. Anmäl dig på engelska Intramed.

Kontakt

Viktor Forss
Kursledare
viktor [dot] forss [at] med [dot] lu [dot] se (viktor[dot]forss[at]med[dot]lu[dot]se)

Maria Björklund
Kursledare
maria [dot] bjorklund [at] med [dot] lu [dot] se


Nvivo support

Kontakta Bibliotek & IKT:s forskarstöd via vårt kontaktformulär.