Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Nvivo introduktionskurs

Nvivio används för kvalitativa forskningsmetoder, till exempel grundad teori (grounded theory), innehållsanalys, fenomenologi, diskursanalys och litteraturöversikter med mera. Nvivo underlättar forskningsprocessen särskilt då det blir enklare för dig att organisera, lagra och analysera din data.

Lär dig att använda Nvivo i kvalitativa forskningprojekt

Du kommer att lära dig grundläggande funktioner och terminologi för att kunna använda Nvivo effektivt för olika forskningsmetoder. Vi kommer också att beröra olika verktyg för att underlätta den iterativa processen för kodning av data i transkriberade individuella intervjuer och fokusgrupper.

Kursen består av två tillfällen. Under det andfra tillfället kommer vi att ta upp mer avancerade funktioner blandat med praktiska övningar och en QA-session baserad på deltagarnas frågor. Du behöver ha Nvivo installerat på din dator för att kunna delta.

Datum & anmälan

Kurserna ges på engelska. Anmäl dig på engelska Intramed.

Kontakt

Viktor Forss
Kursledare
viktor [dot] forss [at] med [dot] lu [dot] se (viktor[dot]forss[at]med[dot]lu[dot]se)


Nvivo support

Kontakta Bibliotek & IKT:s forskarstöd via vårt kontaktformulär.