Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Filmklubben fortsätter med kortfilm om svensk äldreomsorg – 11 april, 17:00

Den 18 minuter långa filmen handlar om en frånvarande chef och en biståndsbedömare, spelad av Ulla Skoog. Foto: Anna Maria Joakimsdottir-Hutri
Den 18 minuter långa filmen handlar om en frånvarande chef och en biståndsbedömare, spelad av Ulla Skoog. Foto: Anna Maria Joakimsdottir-Hutri.

"Film på Forum" fortsätter med kortfilmen "Vem ropar för Alvar", resultatet av tre års forskning i projektet "Moralisk stress och moraliskt aktörskap i svensk äldreomsorg". Vi ses på trappan i Forum Medicum!

Filmen är en dramakomedi som skildrar hur undersköterskan Minna på väg till jobbet räddar sin äldre granne Alvar från att brinna inne och det som följer på den händelsen. Filmen visar med tydlighet både en frånvarande chef och en biståndsbedömare, spelad av Ulla Skoog, som gärna överlåter tillsynen av Alvar till Minna i egenskap av hans granne.

Manus är en fri tolkning av intervjumaterial från forskningsprojektet "Moralisk stress och moraliskt aktörskap i svensk äldreomsorg". Efter filmen kommer det att hållas ett samtal mellan forskare och filmskaparen Anna Maria Johannesdottir Hutri.

 

Datum: Torsdagen den 11 april kl. 17:00–18.30 
Plats: Trappan i Forum Medicum

Filmen har svenskt tal och engelsk undertext. Efterföljande samtal förs på svenska. Ingen föranmälan krävs.

Läs mer om filmen i kalendariet