Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Nyhetsedaktören förklarar: Då blir ett nyhetstips en nyhet på Intramed

Kollage.

Varje nyhetstips som kommer in till Intramed nyhetsvärderas, (bedöms utifrån vägledande principer), för att bestämma om det passar som nyhet eller inte. Huvudredaktören för nyheter på Intramed förklarar.

Ofta slåss många uppslag om utrymmet. För att vi som arbetar med nyheter på Intramed inte ska famla varje gång ett förslag skickas in, och riskera att hamna i godtyckliga beslut, har vi utarbetat principer för bedömning av våra interna nyhetstips på Intramed, det vill säga: Vad blir en nyhet? Vad blir det inte?

Först, syftet med Intramed: Intramed ska fokusera på kulturbyggande och verktyg för medarbetarna, det vill säga tillhandahålla sådant som handlar om att driva verksamheten och därigenom uppfylla våra tre uppgifter: forskning, utbildning, samverkan.

Intrameds uppgift på nyhetsplats är att förmedla nyheter som stödjer detta syfte, men göra det utan att spamma läsarna. En hårfin balansgång. Därför behövs sållning, alltså principer, särskilt inom nyhetskategorierna här nedan.

Utlysningar av stipendier och anslag:
Anslagsutlysningarna är många. I förstone ska detta material placeras i grantscalendar [at] med [dot] lu [dot] se (Grants Calendar).
Nyhet på Intramed blir det vid särskilt stora eller viktiga utlysningar, när det är våra egna utlysningar och när det är utlysningar utan annan outlet.

Forskare som fått stipendier/anslag:
Många får anslag, vilket är fantastiskt roligt. I förstone läggs denna goda nyhet i forskningsportalen. Det kan också bli en nyhet på medicin.lu.se i de fall när anslagsgivare kräver att vi marknadsför, när vill passa på att lyfta forskaren/forskningen eller om anslaget är särskilt stort eller viktigt.
En nyhet på intramed blir det när nyheten bygger vår interna stolthet, inspirerar, genom att vi breddar nyheten om anslaget och passar på att berätta om forskaren, forskningen och dela forskarens erfarenhet.

Forskare/medarbetare som fått priser/utmärkelser:
I förstone forskningsportalen (om det är forskningsrelaterat). På medicin.lu.se bara om priset/forskningen är särskilt stort eller viktigt.
Som nyhet på Intramed: om det sticker ut särskilt, är lite ovanligt, särskilt viktigt. Eller om man genom att skriva om priset kan inspirera övriga medarbetare med tips/råd från den berörde forskaren/medarbetaren, det vill säga innehåll som lyfter nyheten över faktarapportering.

Kurser och event:
Ska alltid ligga i kalendariet. Nyhet på Intramed blir det om kursen på något sätt sticker ut: en ny kurs, en särskilt eftertraktad kurs, ett nytt grepp, en särskilt inbjuden lärare med särskild kompetens. Event: om det är särskilt intressant för våra medarbetare eller om det är vårt eget event.

Våra forskare i media:
Som nyhet på Intramed: när forskare samverkar med samhället genom att popularisera vetenskapen, tredje uppgiften, och nyheten därigenom bygger vår interna stolthet och kan inspirera andra forskare vid fakulteten.

Agata Garpenlind, porträtt.
Agata Garpenlind är huvudredaktör för nyheter på Intramed.

Sådärja. Nu har nyhetstipset gått igenom skärselden, och blivit en nyhet i flödet, och puff på startsidan. Men då flödet är ymnigt ligger puffar sällan mer än ett par dagar. Så det är viktigt att du vet hur du hittar äldre nyheter som publicerats. Hur du gör kan du läsa i den blå rutan här uppe till höger.

Varma januarihälsningar

Agata Garpenlind