Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Filmklubbsstart: Storskärm & popcorn, 5 mars klockan 17 i Trappan

Popcorn, filmrulle och dricka. Illustration.

Nu har vi en egen filmklubb: Film på Forum. Först ut är filmen The Children Act. Efter visningen: rafflande diskussion i sann tvärvetenskaplig anda. Vi ses på trappan i Forum Medicum. Gratis popcorn till de som anmäler sig först!

Hej Lars Hagander, initiavtagare till Film på Forum!  

Porträtt Lars Hagander. Foto.
Professor i barnkirurgi och folkhälsa, verksam på Birgit Rausings Centrum för Medicinsk Humaniora.

Hur kom du på Film på Forum?
– Idén föddes i den tvärvetenskapliga miljön på Birgit Rausings Centrum för Medicinsk Humaniora. Tillsammans med Pia Dellson, överläkare, poet och filmvetare och Elisabet Björklund, docent i filmvetenskap.  Vi blev inspirerade av juridiska fakultetens motsvarande verksamhet och av Narrativ Medicin Filmfestival i Göteborg och ville göra något liknande här hos oss. 

– Vi vill visa medicinskt relevant film och skapa diskussioner utifrån dem och har många idéer och förslag på intressanta filmer. Vissa är seriösa och allvarliga, andra är mer komiskt drastiska eller konstnärligt laddade. Vi hoppas på nya typer av samtal och insikter. Det ska vara en slags återkommande filmklubb, öppen för alla. 

Varför vill ni visa The Children Act? 
Den väcker angelägna frågor om barns självbestämmande i sjukvården, om ställföreträdarskap och somatisk tvångsvård och om möjligheterna att tacka nej till livsavgörande behandling. 

Anmäl dig här

Inget inträde, men popcorn och dryck från 16.45 till de som anmäler sig först!
Anmäl dig här!

Start | Birgit Rausing Centrum för Medicinsk Humaniora (lu.se)

Panelen

Samtalet hålls på svenska. 

Linus Broström
Universitetsadjunkt medicinsk etik

Anders Castor
Barncancerläkare, klinisk etiker, ordförande Sveriges Läkarsällskaps delegation för etik

Ervik Cejvan 
Centrum för teologi och religionsvetenskap

Titti Mattsson
Professor i offentlig rätt

Elisabet Björklund
Docent, filmvetenskap