Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Utbildningsministern besökte Centrum för primärvårdsforskning

Tre personer står bredvid varandra
Från vänster till höger: verksamhetschef vid CPF Kristina Sundquist, utbildningsminister Mats Persson och Susanna Calling, forsknings- och utbildningschef i primärvården Skåne. Foto. Patrick Reilly

Utbildningsminister Mats Persson besökte 21 mars Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Ministern talade om utmaningar inom forskning och utbildning och om hur regeringen vill stärka den medicinska forskningen, bland annat genom att verka för internationellt konkurrenskraftig klinisk forskning och utveckling av en kunskapsbaserad, effektiv och modern hälso- och sjukvård.

Vi är glada över att se Mats Perssons stora engagemang för att stärka forskningen i Sverige och identifiera framgångsfaktorer men även de utmaningar som finns. Att Sverige bygger upp en framgångsrik primärvårdsforskning är särskilt viktigt, eftersom det är här som patienterna finns, säger Kristina Sundquist, verksamhetschef för CPF.

Under besöket presenterades CPF:s framgångsrika arbete med primärvårdsforskning och den viktiga kopplingen till klinisk verksamhet i primärvården. Primärvårdsforskning och utbildning av nya läkare lyfts särskilt i det pågående nationella arbetet med omställningen till nära vård.

Den statliga utredningen ”Vägen till ökad tillgänglighet” betonar vikten av att bygga upp och utveckla forskningskompetens i primärvården, samt tid och resurser för utbildning av läkare i primärvården, säger Susanna Calling, forsknings- och utbildningschef i primärvården Skåne.