Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kick-off för SciLifeLab Lund

Esther González-Padilla och Markus Heidenblad, fotografi. Foto: Ingemar Hultquist
Esther Gonzàlez-Padilla, koordinator, och Markus Heidenblad, föreståndare, för SciLifeLab Lund . Foto: Ingemar Hultquist.

Den 28 september är det dags för den officiella lanseringen av SciLifeLab Lund, del av den statliga storsatsningen på en nationell forskningsinfrastruktur.

200 deltagare väntas fylla Forum Medicum för att ta del av presentationer om SciLifeLabs forskningsresurser och teknikplattformar när SciLifeLab Lund lanseras.

ScieLifeLab Lund är en av fyra nya sites (engelskt uttal), lokaliteter, som etablerades 2022. Siterna i Göteborg, Linköping, Umeå och Lund är delar av en statlig storsatsning på en nationell forskningsinfrastruktur, SciLifeLab, vars vision är att Sverige ska vara en världsledande forskningsnation inom molekylära livsvetenskaper.

Läs intervjun med Markus Heidenblad, föreståndare, och Esther Gonzàlez-Padilla, koordinator, för SciLifeLab Lund på medicin.lu.se