Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Rapport från fakultetsstyrelsens möte (5 juni 2024)

Medicinska fakultetens logotyp. Illustration.

Medicinska fakultetens styrelse (MFS) har hållit sammanträde.

Mötet inleddes med att vicedekan David Gisselsson Nord rapporterade om hanteringen av branden på BMC. Anders Rasmussen från Future Faculty meddelade de nu har en ny styrelse och kommer utse ny ordförande och därmed ändra representant i fakultetens styrelse. Därefter presenterade Bo Ahrén de slutsatser som man hittills dragit i den pågående utredningen om hur djurverksamheten ska hanteras framöver och hur vi ska kunna åstadkomma de besparingar som kommer att behövas där för att ge utrymme för tjänster etc i framtiden. Slutrapporten kommer att presenteras för alla anställda den 17 juni på plats i Fernströmsalen i Lund och på zoom. Ekonomichef Marie Creutzer informerade om budgetförutsättningarna för 2025 och vicedekan Eva Ageberg gick igenom jämställdhetsstatistiken för fakulteten.

Beslut

Beslutsärenden som behandlades rörde ändrad ledningsorganisation för Bibliotek och IKT, Med-service, CCM och universitetsveterinären, beslut om director för Wallenberg Centre for Molecular Medicine, ny styrgrupp för Wallenberg Centre for Molecular Medicine och styrelse för Lunds universitets viruscenter (LUVC). Därutöver behandlades anhållan om befordran till professor i kirurgi förenad med anställning som specialistläkare/överläkare, befordran till professor i infektionsmedicin förenad med anställning som överläkare, anhållan om befordran till professor i hälsovetenskap inriktning rehabilitering vid neurodegenerativa sjukdomar förenad med anställning som sjukgymnast/fysioterapeut, befordran till professor i medicinsk biokemi och befordran till professor i neuropsykologi med inriktning mot brain imaging, förenad med anställning som legitimerad psykolog.