Den spontana glädjen hos forskarna var obetalbar!
Hej Lene! Berätta om din professionella bakgrund.
– Jag har haft en spännande karriärresa genom olika branscher. Först i det privata näringslivet inom shipping, transport och logistik, en tid fylld med fart och fläkt, där jag lärde mig att navigera genom stormiga vatten och hålla skeppet på rätt kurs! Därefter utbildade jag mig till ekonom i Oslo, jag kommer från Norge, innan jag hittade kärleken i Skåne, efter en mellanlandning i Göteborg. Därefter tog jag steget in i telekomvärlden som redovisningsekonom, innan det blev Lunds universitet.
Hur hamnade du på Medfak?
– Det var efter ett föräldravikariat på Naturvetenskapliga fakulteten, INES, Institutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskap, som jag såg att de sökte en ekonom på EMV, Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap. Jag sökte, fick jobbet, började i mars 2018 och har alltså jobbat här i sju år.
Vad gör du på jobbet?
– Som ekonom på institutionen tar jag hand om den ekonomisk delen av forskarnas anslag; budget, prognos, ekonomisk uppföljning, redovisning, revision av anslagen och personalens lönekontering i Primula. Och så registreringen av anslagen i W3D3 (universitetets systemstöd för diarieföring och ärendehantering), så att de kommer upp i forskningsportalen LUCRIS där forskarna kan se projekten. Det innebär att jag har koll på hela processen kring det administrativa, vilket jag tror underlättar mycket för forskarna när de behöver hjälp med olika avstämningar och budgeteringar.
Vad gillar du bäst med att jobba här på Medfak?
– Jobbet är mycket varierat, från små enkla anslag till större infrastrukturprojekt och EU-anslag, vilket ger mig en bredd och variation som jag tycker är stimulerande. Men framför allt kontakten med alla kunniga personer och deras forskning, som jag får höra om. Att se forskarnas engagemang när de berättar om sina projekt tycker jag är mycket spännande.
Det roligaste du gjort på jobbet, på Medfak?
– Jag tycker om att jobba i team mot tydliga mål. Jag blir därför alltid lika glad när vi lyckas ro i land kniviga utmaningar. Det finns många små guldkorn, en händelse som piggade upp var när jag kom med i en mejltråd när lungbiologi fick en ny ”lunga”. Den spontana glädjen hos forskarna var obetalbar!