Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Medfak klättrar på internationell ranking

Personer går uppför en trappa. Foto.
Medfak klättrar på rankingen. Foto: Agata Garpenlind.

Medfak uppåt på Times Higher Education Subject ranking. Woop, woop!

Medfaks två ämnesområden som är med i rankingen är Clinical and Health och Life Sciences.

År 2023 låg Clinical and Health på 99:nde plats, mot den nya rankingen för år 2024, där vi ligger på 84:de plats.

År 2023 låg Life Sciences på 83:dje plats. I den nya rankingen för 2024 hamnar vi på plats 71.

Eat´m up, Medfak!

Läs mer om hur Lunds universitet som helhet står sig på den internationella rankingen, på Medarbetarwebben.

Times Higher Education (THE) har publicerat universitetsranking årligen sedan 2004. Som ett komplement till de övergripande rankinglistorna har de stora rankinginstituten arbetat fram ämnesrankingar som kan användas som ett effektivare sätt att nå uppmärksamhet.

Jämfört med de bredare totalrankingarna är ämnesrankingarna smalare, en metodologisk fördel är att de oftast är enklare uppbyggda och således lättare att förstå och ta till sig. Nackdelen är dock att underlaget för ämnesranking är mindre än för totalranking, vilket gör beräkningen av indikatorer mindre robust.

THE sammanställer och publicerar varje år en ämnesranking och THE World University Rankings 2024 by subject släpptes den 26 oktober.