Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

HALRIC stöttar matchmaking på hög nivå: Forskare sökes

halric banner. illustration.
Hanseatic Life Science Research Infrastructure Consortium (HALRIC), illustration.

Attraktiva samarbetspartners, unika instrument och kompetenser vid universitet, institut och företag i norra Europa. Som forskare hos oss kan få du tillgång till detta smörgåsbord av resurser genom HALRIC, Hanseatic Life Science Research Infrastructure Consortium.

HALRIC efterlyser och finansierar pilotprojekt för nyttjande av infrastruktur och utveckling av ny kunskap. Sök nu!

Tänk dig:

  • en organisation som har koll på all upptänklig forskningsinfrastruktur – stora som små – för life science-forskning och som du kan få tillgång till.
  • att samma organisation även har koll på den infrastruktur som du inte ens vet att du kan ha nytta av.
  • att organisationen också faciliterar, har kontakter och kan matcha dig med just de personer och den infrastruktur som behövs för att testa din hypotes, knyta kontakter och utveckla ny kunskap.

Och tänk dig att denna organisation bara väntar på att du ska höra av dig med en ansökan om ett pilotprojekt, för att testa ett alternativt forskningsspår som du inte riktigt hunnit ta tag i eller haft resurser att förverkliga. Du vill testa något, men du vet inte riktigt med vilken metod, typ av infrastruktur som bäst står till buds eller vem som kan vara behjälplig. Kanske behöver du kompetens för att analysera resurs- och tidskrävande datamängder från ett mjukvaruprogram som du aldrig använt?
 
Då kan HALRIC pilotprojekt – med ett förhållandevis snabbt och enkelt ansökningsförfarande ­– vara vägen framåt!  
 
– Inom ramen för HALRIC-konsortiet finns en armada av forskningsinfrastruktur och kompetens för life science-forskning, som ger forskarna tillgång till avancerade resurser, finansiering av pilotprojekt och därmed möjlighet till både ny kunskap och nya forskningssamarbeten. Vi har också ambassadörer som hjälper forskaren att ta reda på vilken metod eller infrastruktur som är bäst lämpad för det specifika projektet, säger Kajsa M Paulsson, forskare vid Lunds universitet och projektdirektör vid HALRIC. 
 
Förutom matchning mot infrastruktur, instrument, metod etc., så bistår HALRIC med ambassadörerna som hjälper till med att knyta rätt kontakter och matchar forskarna med adekvat kompetens hos någon eller några av de 21 partnerorganisationerna.
 
Om du tycker det låter intressant så ska du skicka in en ansökan för pilotprojekt till HALRIC.

Finansieringen då?

Ett pilotprojekt ansöker vanligtvis om stöd under sex månader och får i genomsnitt 35 000 euro i ersättning för lön för de involverade i det specifika projektet. Projekt med en annan varaktighet eller budget kan dock också komma att övervägas.
Ansökningsförfarandet går relativt snabbt – du får svar inom cirka en fyraveckors-period.
 

Kontakt

Kajsa M. Paulsson, forskare vid Lunds universitet och projektdirektör vid HALRIC
kajsa_m [dot] paulsson [at] med [dot] lu [dot] se (kajsa_m[dot]paulsson[at]med[dot]lu[dot]se)

Fakta HALRIC och ansökan

EU Interreg Öresund-Kattegatt-Skagerrak (ÖKS) är beviljat ett 3-årigt projektbidrag (2023-2026) för Hanseatic Life Science Research Infrastructure Consortium (HALRIC).

Totalt handlar det om 11 miljoner euro för att skapa synergier mellan forsknings- och innovationsinfrastruktur inom biovetenskap i norra Europa. 

HALRIC-konsortiet leds från Lunds universitet. Genom pilotprojekt underlättar HALRIC samarbete mellan den akademiska världen, sjukhus, små och medelstora företag samt större bioteknik- och läkemedelsföretag för användning av en eller flera forskningsinfrastrukturer inom konsortiet. HALRIC:s Hanseatic Science Cloud arbetar också med prototypmodeller för att hantera de enorma mängder elektroniska data som genereras av forskningsinfrastrukturerna i samarbetsprojekt.

Läs mer om HALRIC och vad konsortiet kan göra för dig. På webbsidan finns även exempel på godkända pilotprojekt samt information om ansökan.
Länk till HALRIC (öppnas i nytt fönster)