Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Dubbeljubilaren: "Känslan av att ha räddat en människas liv är ofantlig... det finaste av allt."

Man i fåtölj. Foto.
Leif Salford. Foto: Minna Wallén-Widung

I år blev Leif Salford, professor emeritus i neurokirurgi, jubeldoktor och dessutom jubelövermarskalk, efter att ha verkat inom akademin i hela sitt vuxna liv, som forskare, lärare och festfixare. Fakulteten säger varmt grattis.

– I hela mitt liv har jag försökt skapa en positiv stämning hos de som jobbat på de enheter där jag befunnit mig. Det har gett mig mycket positivt tillbaka, säger Leif Salford.

Leif Salford har ägnat sin karriär åt att bekämpa de maligna gliomen, en av de absolut död­ligaste formerna av cancer. Som 67-åring gick han i pension från det kliniska arbetet och 2018 lämnade han över chefsskapet för det laboratorium för gliomforskning han skapat redan 1977, Rausinglaboratoriet. Han är tacksam för alla år han har fått ägna åt sitt arbete.
– Jag är oerhört lycklig över att ha fått jobba inom en specialitet som har varit så utmanande, men också belönande. Det har krävt mycket, men känslan av att ha räddat en människas liv är ofantlig. Det är det finaste av allt.

Grattis Leif, säger vi på Medfak.

Läs mer om Leifs öden och äventyr inom akademin på Medarbetarwebben.